Dagje Uit

Dus erop uit.

Dat is echter niet voor iedereen weggelegd!

Daarom bieden wij als stichting Vrienden Voor Elkaar Winsum (Gr.) aan alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen, die op of onder het bestaansminimum leven (op bijstandsniveau of lager) de mogelijkheid om een Dagje Uit te gaan in de periode van de zomer-schoolvakantie. Dit geldt voor alleenstaanden en gezinnen, waarbij wij een tegemoetkoming geven in de te maken kosten voor reizen, entree en eten/drinken

In de plaatselijke kranten (De Wiekslag, de Ommelander Courant) en op de website van Winsum (Hogeland) Nieuws en onze website komt te zijner tijd uitgebreide informatie en hoe men zich kan aanmelden.

Sinterklaasactie:  kinderen tot en met de basisschoolleeftijd ( 0 t/m 12 jaar) krijgen op basis van het indienen van een wensenlijstje cadeautjes plus grote banketletter, mandarijnen, pepernoten, chocolaatjes en andere lekkernijen en spelletjes.

Voor gezinnen die op of onder het bestaansminimum leven is het extra moeilijk om in de dure maand december in de normale levensbehoeften te voorzien, laat staan de kinderen wat extra’s te geven. Om hun zorgen enigszins te verlichten, willen wij hen een leuke Sinterklaasavond bezorgen.

Dit is ons mogelijk gemaakt door de (financiële) bijdragen van particulieren, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en de kerken.

 Het is goed om te weten dat er nog genoeg mensen zijn, die het (sociale) hart op de juiste plaats hebben! 

In de plaatselijke kranten (De Wiekslag, de Ommelander Courant en Noorderkrant) en op de website van Winsum (Hogeland) Nieuws en onze website (zie hieronder) staat meer informatie en hoe men zich kan aanmelden.

 

Kerstactie

Alleenstaanden en gezinnen kunnen op aanvraag een kerstextraatje ontvangen. Dit kerstextraatje bestaat uit een enveloppe met inhoud (voor inwonende kinderen van 0 t/m 12 jaar wat extra geld en kinderen vanaf 13 t/m 18 jaar een bioscoopbon), een kerststol, een kaars, nootjes en chocolaatjes.

Kerstextraatje 

In de dure maand december is het voor alleenstaanden en gezinnen, die financiële zorgen hebben, bijzonder moeilijk om in de normale levensbehoeften te voorzien, laat staan de kinderen wat extra’s toe te stoppen.

Om hun zorgen enigszins te verlichten, wil de stichting Vrienden Voor Elkaar Winsum (Gr.) deze alleenstaanden en gezinnen (met nog thuiswonende kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar) met een minimaal inkomen (b.v. een bijstandsuitkering of lager) voor henzelf en de kinderen een Kerstextraatje aanbieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van medeburgers, bedrijven, ondernemers, instellingen, maatschappelijke organisatie, kerken en al degenen die niet met naam willen worden genoemd.

Het is goed om te weten dat er nog genoeg mensen zijn, die het (sociale) hart op de juiste plaats hebben! 

Aanmelden

In de plaatselijke kranten (De Wiekslag, de Ommelander Courant) en op de website van Winsum (Hogeland) Nieuws en onze website komt te zijner tijd uitgebreide informatie en hoe men zich kan aanmelden.

Kerstextraatje 

In de dure maand december is het voor alleenstaanden en gezinnen, die financiële zorgen hebben  bijzonder moeilijk om in de normale levensbehoeften te voorzien, laat staan de kinderen wat extra’s toe te stoppen.

Om hun zorgen enigszins te verlichten, wil de stichting Vrienden Voor Elkaar  Winsum deze alleenstaanden en gezinnen (met nog thuiswonende kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar) met een minimaal inkomen (b.v. een bijstandsuitkering of lager) voor henzelf en de kinderen een Kerstextraatje aanbieden. 

Dit is mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van medeburgers, bedrijven,

ondernemers (winkeliers), instellingen, maatschappelijke organisaties, kerken en al degenen die niet met naam willen worden genoemd.

Het is goed om te weten dat er nog genoeg mensen zijn, die het hart op de juiste plaats hebben! 

Voor wie is de aanmelding bestemd?

Voor alleenstaanden en gezinnen met inwonende kind(eren) woonachtig in alle dorpen van de oude gemeente Winsum (met uitzondering van Garnwerd, Feerwerd en Ezinge).  

Hoe kunt u zich aanmelden?

Door uw gegevens, d.w.z. uw naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer en hoeveel thuiswonende kinderen jonger dan 18 jaar (jongen/meisje,  naam en leeftijd) aan ons door te geven. 

Dat kunt u door uw gegevens:

* op een briefje te zetten en in de brievenbus te doen of per post te sturen naar: Harry Meinders, Geert Reindersstraat 14  9951 CC Winsum of Anita Meijer, Eenrumerweg  22  9953 TD  Baflo;         

* telefonisch door te geven, door een van de volgende telefoonnummers te bellen: 0595-442354 of 06-23672464 (Winsum) of 0595-491410 (Baflo).

* te e-mailen naar: h.t.meinders@gmail.com of henkwolters@kpnmail.nl             

* via de Website: het ingevulde contactformulier in te vullen en te versturen.  

Aanmelden tot wanneer?

Uiterlijk dinsdag 10 december 2019 moet de aanmelding binnen zijn.