BELASTINGSERVICE

Laat geen geld op de plank liggen!

De Belastingdienst verzoekt velen om vóór 8 mei 2021 de belastingaangifte over 2020 in te dienenDe stichting Vrienden Voor Elkaar Winsum Gr., Mensenwerk Hogeland en Biblionet Groningen gaan ook dit jaar gezamenlijk de gratis belastingservice organiseren.  

Kun je wel wat hulp gebruiken bij deze belastingaangifte, de Toeslagen en eventueel verzoek om kwijtschelding Gemeentelijke Heffingen en Waterschapslasten?.

Iemand die met jou meekijkt, voor de afhandeling zorgt of heb je een vraag?

Meld je dan aan en maak een afspraak.

Voor wie?

Voor iedereen die in de gemeente Het Hogeland woont met een laag inkomen (tot 120% van het

bijstandsniveau).

Hoe

De hulp kan op de volgende manieren worden geboden:

online (computer) met een machtiging,  in de bibliotheek of op huisbezoek.

In verband met Corona vindt de hulp plaats met inachtneming van de RIVM-richtlijnen

en jouw verantwoordelijkheid hierbij.

Waar/wanneer

In maart en april worden de aanmeldingen afgehandeld.

Mensenwerk Hogeland doet dit in 4 bibliotheken: Bedum (12 en 30 maart),

Leens (9 april), Uithuizen (16 en 19 maart) en Winsum (16 april).

Verder kun je online (computer) via een machtigingscode worden geholpen.

Aanmelden

Je kunt je opgeven bij Henk Wolters telefoon 06-23672464 of e-mail henkwolters@kpnmail.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en de wijze waarop je wilt worden geholpen (in de bibliotheek of online (computer).

Je krijgt daarna nog een uitnodiging.

Het is van belang dat je de benodigde papieren bij de hand hebt, zoals een uitnodigingsbrief Belastingdienst, een actieve Digidcode, machtigingscode) jaaropgaven, loonstrook/uitkeringsspecificatie /werk enz..

Dagje Uit 

In de zomervakantie bieden wij als stichting Vrienden Voor Elkaar Winsum (Gr.) aan alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen, die op of onder het bestaansminimum leven (op bijstandsniveau of lager), de mogelijkheid om een Dagje Uit te gaan.

Dit geldt voor alleenstaanden en gezinnen woonachtig in de dorpen Winsum, Sauwerd, Adorp, Baflo, Rasquert, Den Andel en Tinallinge.

U mag zelf bepalen waar u naar toe wilt.

Te zijner tijd komt er in de kranten, op de website enz. meer informatie.

Sinterklaasactie 

Voor gezinnen, die op of onder het bestaansminimum leven is het extra moeilijk om in de dure maand december in de normale levensbehoeften te voorzien, laat staan de kinderen wat extra’s te geven. Om hun zorgen enigszins te verlichten, willen wij de kinderen vanaf  0 t/m 12 jaar een leuke Sinterklaasavond bezorgen.  

Dit is ons mogelijk gemaakt door de (financiële) bijdragen van particulieren, bedrijven, instellingen, maatschappelijke organisaties en de kerken.

 Te zijner tijd komt er in de kranten, op de website enz. meer informatie. 

 

 

Kerstactie

Alleenstaanden en gezinnen kunnen op aanvraag een kerstextraatje ontvangen. Dit kerstextraatje bestaat uit een enveloppe met inhoud (voor inwonende kinderen van 0 t/m 12 jaar wat extra geld en kinderen vanaf 13 t/m 18 jaar een bioscoopbon, maar een VVV-bon, een kerststol, een kaars, nootjes en chocolaatjes.

Ook dit is mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van medeburgers, bedrijven,

ondernemers (winkeliers), instellingen, maatschappelijke organisaties, kerken en al degenen die niet met naam willen worden genoemd.

Het is goed om te weten dat er nog genoeg mensen zijn, die het hart op de juiste plaats hebben!

Te zijner tijd komt er in de kranten, op de website enz. meer informatie.